Hoelang is de levertijd?

Onze levertijd is: op een werkdag voor 16:00 besteld, binnen twee werkdagen verzonden. Bestel je in het weekend of in de avond, dan wordt je bestelling de volgende werkdag verwerkt en verzonden.

Kan ik mijn bestelling wijzigen?

Dit kan helaas niet meer als de order al in behandeling is genomen en waarschijnlijk al is verzonden. 

Ik heb nog geen bevestigingsmail ontvangen?

De bevestigingsmail kan soms helaas in de spam van de mail belanden. Het kan ook voorkomen dat je e-mailadres niet goed is ingevuld, waardoor je geen update-mails ontvangt. Check dit goed tijdens het bestelproces. Wanneer je daadwerkelijk geen bevestigingsmail hebt ontvangen maar het bedrag wel van je bankrekening is afgeschreven, betekent het dat wij de bestelling hebben ontvangen. 

Is het mogelijk via de webshop aankopen te doen en deze op te halen?

Het is bij uitzondering mogelijk om je bestelling op te halen. Dit kan als je vooraf contact hebt opgenomen via whatsapp, DM of e-mail. Let op: afhalen kan alleen wanneer vooraf de kosten van de bestelling betaald zijn. 

Waarom moet ik bezorgkosten betalen?

Wanneer je een bestelling plaatst via de webshop wordt er een pakketdienst ingehuurd om de orders op te halen en te verwerken. Deze rekent hier kosten voor. Wij huren hiervoor DHL in. Het pakket gaat eerst naar een sorteercentrum in Zuid-Holland, dan naar een sorteercentrum in uw provincie, dan naar uw huisadres. 

Hoe kan ik retourneren?

Je kan ongedragen items, met aangehecht label binnen 14 dagen retourneren. 

Retourkosten zijn voor eigen rekening. 

Wij raden aan het pakket met Track and Trace code te retourneren en het verzendbewijs te bewaren totdat je retourzending verwerkt is. Tevens ben je zelf verantwoordelijk voor schade en/of vermissing tijdens transport van je retourpakket.