Hoe retourneer ik mijn pakket?

Stuur je pakket binnen de retourtermijn van 14 dagen en volg eerst de instructies op de aangeleverde pakbon:

1.  Stop de items die je wilt retourneren in de originele verpakking, ongedragen met de kaartjes eraan in een verzendzak.
2. Zorg ervoor dat er geen andere sticker of adres op jouw pakket zit.
3. Zorg ervoor dat wij kunnen zien wie de afzender is. Voeg jouw (ingevulde) pakbon toe. Pakbon kwijt? Stuur een mailtje naar info@vanannie.com voor een nieuwe pakbon.
4. Plak een A4 met ons retour adres op het pakket. [retouradres: Lelystraat 90, 8265BG Kampen]
5. Breng je retourpakket naar bijvoorbeeld een POST NL punt en reken het retourpakket af. Een bezorgdienst inhuren kost in Nederland ongeveer €7,25 per pakket.
6. LET OP: Wij kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden als een retourpakket niet bezorgd is bij ons of het pakket kwijt is.

Retouradres:
VAN ANNIE
Lelystraat 90
8265 BG Kampen

 Ik heb mijn bestelling geretourneerd, wanneer krijg ik mijn geld terug?

Als de track & trace van het retourpakket aangeeft dat het bij ons bezorgd is, kan het 14 werkdagen duren voordat dit bij ons verwerkt is. Als het retourpakket bij ons verwerkt is, wordt het aankoopbedrag binnen 14 werkdagen teruggestort op de rekening van de bank- of creditcardmaatschappij, welke is gebruikt tijdens het plaatsen van de originele bestelling.

Te laat retourneren:

Mocht je het artikel niet op tijd kunnen terugsturen, en kan iemand anders dit ook niet voor je doen, licht ons dan a.u.b. in tijdens deze periode en binnen de geldige retourtermijn. Dan zijn wij vooraf op de hoogte en hebben wij hier uiteraard begrip voor. Stuur je het pakket naar ons op buiten het wettelijke retourtermijn, dan kunnen wij je retourpakket helaas niet aannemen en worden er andere stappen ondernomen.

Hoe kan ik mijn artikel ruilen?

Dit is mogelijk aan huis als dit vooraf per mail of DM is besproken.

Ik heb een defect item ontvangen, wat nu?

Wij geven om onze producten en doen logischerwijze ons best om deze in topconditie aan je te leveren. Toch komt het wel eens voor dat er een bestelling kapot gaat tijdens transport of dat er iets anders gebeurd waardoor je aanspraak kunt maken op garantie. Wettelijk gezien bent je verplicht om binnen twee maanden na constatering van gebrek melding bij ons hierover te maken. Indien het gebrek binnen de garantie valt, dan zullen wij kosteloos zorgdragen voor reparatie of vervanging. Wij geven geen garantie op knopen, kralen, glitters, stenen, schoudervullingen of pillen van de stof.